”Lucrari ale caror calitati picturale te retin prin surprinzatoarea nota sincera si originala – lucrari facute cu dragoste si talent. ”

Cine suntem?

Printre lucrurile care nu lipsesc astazi in Falticeni, in mod cert se numara si restaurantele si cafenelele. Exista restaurante in aproape toate zonele orasului nostru, din centru si pana la periferie, cu diverse specificuri.

Ventu’s Ristorante & Lounge, deschis din anul 2007, aflat pe strada Republicii (centru’ vechi) la numarul 26, este un restaurant putin mai deosebit. Mai degraba un restaurant mic, cu 50 de locuri in sala, 52 locuri pe terasa, fiind asezat pe o strada deloc circulata cu masina, la parterul unei case mari.

Istoria noastra

Construita in anul 1800, intr-un Falticeni inundat de cultura, vechea cladirea a avut norocul sa gazduiasca pe marele pictor si avocat Teodor Tatos. Teodor Tatos face parte dintr-o familie vestita înca din secolul al XIX-lea. Bunicul sau, boier cu mosii la Hartop, a ajuns deputat în Divanul ad-hoc. Copiii boierului Tatos, Davidel, Iacob, Gabriel, Jenica si Zinca au jucat un rol important în viata orasului Falticeni, numarându-se printre personalitatile urbei. Cateva din operele de arta ale pictorului pot fi vizualizate in incinta restaurantului. Actualii proprietarii, Claudiu si Camelia Amariei, au dorit sa pastreze acest loc ca fiind unul special pentru Falticeni.

restaurant-falticeni-ventus-livrari-la-domiciliu-15
restaurant-falticeni-restaurant-ventus-8

Povestea noastra

De aproximativ 7 ani va incantam cu o gama variata de produse barrista ce au fost servite in premiera in locatia noastra, am capatat astfel o rezonanta pe care speram ca in timp s-o extindem si cu una gastronomica.

Pentru ca nu e un loc care sa-ti atraga atentia prin galagie si pentru ca poti sa-ti parchezi masina in apropiata vecinatate (parcare fostul cinematograf), NU poti sa treci pe langa el fara sa-l observi.

Dupa ce il observi si, mai ales, daca te decizi sa-i treci pragul, sunt sanse mari sa si revii. Dupa cum sunt sanse mari sa intri pentru pizza si sa ramai pentru deserturi. Asta pentru ca, pe langa o pizza  pe vatra, la restaurantul Ventu’s Ristorante & Lounge poti sa servesti si cele mai delicioase paste gatite cu ingrediente de cea mai inalta calitate, salate, ciorbe, toate acompaniate de vinuri, cocktail’uri (cu sau fara alcool), preparate pe baza de cafea (cu sau fara alcool), bere sau bauturi racoritoare. Bineinteles ca nu lipseste nici un espresso Italian ILLY, pentru cei care odata ce s-au desfatat cu preparatele noastre doresc sa se intoarca la munca.

 

Va asteptam sa ne treceti pragul, de luni pana duminica, incepand cu orele 8:00 si pana la ora 24:00.

ADRESA

Str. Republicii, nr. 26
(Aleea pietonala) Falticeni

PROGRAM

Luni – Sambata: 08.00 – 24:00

Duminica: 09:30 – 24:00

LIVRARI LA DOMICILIU

Telefon:

0758 339 552

RELATII CLIENTI

Telefon:

0740 165 534

2016 Ventus Ristorante. All Rights Reserved. Created by logo-info-suceava